nasturcja
Junior Member

Registered: 4-3-2016
Member Is Offline
|
|
Tłoczenie płyt DVD polecacie czy nie?
Jakiś czas temu wspomniałam dla kolegi z pracy, że mam wiele okolicznościowych płyt DVD (np. z chrzcin mojej bratanicy, z
wesela mojej przyjaciółki), które chciałabym skopiować dla siebie. Na co dzień mieszkam z dala od bliskich i
chciałabym je mieć u siebie, żeby móc na nich popatrzeć kiedy tylko najdzie mnie tęsknota. Kolega zasugerował mi
tłoczenie płyt, ale nie miałam czasu go już o to dopytać. Pytanie do Was polecacie tłoczenie płyt DVD czy lepiej
kopiować?
|
|
palisada
Junior Member

Registered: 28-5-2015
Member Is Offline
|
|
haha tłoczenie jaka piekna nazwa ;d
|
|
Kowwww
Junior Member

Registered: 2-9-2013
Member Is Offline
|
|
Generalnie tłoczenie płyt DVD to prawie to samo co kopiowanie. Są oczywiście różnice zajrzyj na strony firm,
które zajmują się tym profesjonalnie, np. tutaj http://www.gmcd.pl/kopiowanie-tloczenie/. Tłoczenie na pewno pozwala na większą trwałość kopiowanych płyt DVD.
Minusem jest to, że czeka się na to dłużej, niż na normalne kopiowanie, ale z Twojego postu rozumiem, że nigdzie Ci
się nie śpieszy
|
|
Hobbert
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Ja polecam! razem z mezem wymyśliliśmy, ze damy dvd z naszego wesela wszystkim gościom czyli ponad 100 osobom! Nie wiem skad
jesteś ale jak z warszawy to polecam firme GMCD zamówienie mielismy na czas (z tego co pamiętam to trochę ponad tydzien) i
wszystkie plyty były ok. Z tego co pamiętam musiałam sprawdzić czy moja plytaspelnia ich wymogi aby mogla być tloczona, no
ale z tym tez nie było problemu
|
|
nastka89
Junior Member

Registered: 28-5-2015
Member Is Offline
|
|
Płyta z wesela dla każdego gościa? Żartujesz?!
|
|
Hobbert
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Nie Jak pisałam wyżej, ważne jest, by im podesłać
odpowiednią kopię, czy format np. do okładki. Wszystkie informacje o wymogach są na tej stronie: http://www.gmcd.pl/specyfikacje/. W razie czego też warto samemu dopytać.
|
|
nasturcja
Junior Member

Member Is Offline
|
|
Świetnie, dzięki za linki!
|
|